Hitelbiztosítás

(KINTLÉVŐSÉG BIZTOSÍTÁS)

Magyarországon a vevői nem fizetések aránya igen magas napjainkban. A legfőbb oknak szinte mindenki a körbetartozást emeli ki. Tudja, hogyan lehet hatékonyan védekezni, hogy ne kelljen aggódnia amiatt, hogy az ön vevője is tönkremegy és fizetésképtelenné válik?
Komplex hitelbiztosítási szolgáltatásunk megoldást nyújt a hitelbiztosítás a kintlévőség-, a likviditáskezelési problémáira.
A hitelbiztosítás legfőbb előnye/célja, hogy a biztosított a nyitott fizetéssel történő szállításainak kockázatát hárítja át a biztosítóra, ezáltal a vevője nem fizetéséből, illetve fizetésképtelenségéből származó pénzügyi veszteségeit mérsékelheti, belföldre és külföldre történő szállítás esetén is.
A hazai piacon jelenlévő hitelbiztosítók szolgáltatásait/díjait az ön igényeinek megfelelően állítjuk össze és prezentáljuk Ön felé, hiszen jelentős eltérés mutatkozhat akár a díjszabás, akár a kártérítési limitek vagy a kárrendezés tekintetében.
A különböző kintlévőség biztosítási filozófiákat, technikákat és eljárásmódokat az Ön igényei alapján vizsgáljuk és testre szabjuk.

További előnyök

  • A nemfizetési kockázat minimalizálása

  • A vevőkör hitelképesség-vizsgálata és folyamatos felügyelete

  • Az esetleges veszteségek kiszámíthatóvá tétele

  • A pénzügyi döntéshozók munkájának megkönnyebbítése

  • A legtöbb vállalat attól fél, hogy elveszti meglévő ügyfeleit.

    Ezzel szemben a biztosítás lehetőséget nyújt a fizetési határidők megnövelésére.

  • A kintlévőség biztosítást a finanszírozó bankok biztosítékként is elfogadják, így a biztosított könnyebben juthat hitelhez (a biztosítás a bankra engedményezhető).

  • Amennyiben a számlakövetelést valamely bank részére értékesíteni kívánják (faktorálás), úgy ezt a bank számára számos esetben a biztosítás teszi befogadhatóvá.